17 oktober 2018

Bodemdag 2018; Leve(n) de Bodem – Let op: UITGESTELD naar 7 november!

update: BODEMDAG 2018 op Rusthoeve wordt uitgesteld naar 7 november!!

Tijdstip: Ochtendprogramma: Inloop vanaf 8.30 uur, start 9.00 uur
Middagprogramma: Inloop vanaf 13.00 uur, start 13.30 uur

Locatie: Proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, 4486 PR te Colijnsplaat, 0113-693000

Datum was 31 oktober 2018, dit wordt nu 7 november 2018, vanwege de grote hoeveelheid neerslag die verwacht wordt de komende dagen.

Kijk voor actuele informatie op de website van Rusthoeve

Er is geen nieuwe uitwijkdatum, de Bodemdag gaat dan sowieso door!

Op 7 november 2018 organiseren de partners van ‘Leve(n) de Bodem’ wederom in samenwerking met CZAV en Schoon Water Zeeland de Bodemdag.

Het belang van goed bodembeheer is door de extreme weersomstandigheden gedurende het teeltseizoen weer benadrukt. Waar we geen invloed hebben op de hoeveelheid neerslag en de mogelijkheden om te kunnen beregenen zijn er wel maatregelen die we kunnen nemen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op extreem weer.

Tijdens de Bodemdag gaan we daarom in op de mogelijkheden om de organische stof te verbeteren, mogelijke klimaatmaatregelen en methoden van watervoorziening. Daarnaast is er een demonstratie groenbemester onderwerken en extensieve grondbewerking.

Let op: er wordt een vast informatief programma aangeboden waarvan de starttijden steeds vaststaan, zie programma.

Programma

Ochtendprogramma ontvangst om 8.30 uur met koffie en thee in de schuur van Rusthoeve. Aansluitend rondgang rond de verschillende demonstratievelden.

Middagprogramma ontvangst om 13.00 uur met koffie en thee in de schuur van Rusthoeve. Aansluitend rondgang rond de verschillende demonstratievelden.

  • Veld 1: Demonstratie soorten groenbemesters, organische stofvoorziening en bodemleven, door CZAV.
  • Veld 2: Klimaatmaatregelen, infiltratie en BodemIdee, door CLM en Delphy
  • Veld 3: Beschikbaarheid zoet water, subirrigatie (o.a. peilgestuurde drainage) en druppelirrigatie, door ZLTO en Delphy
  • Veld 4: Demonstratie onderwerken groenbemester en extensieve bewerking (o.a. ondieper ploegen) met verschillende machines, door Delphy
Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.