22 juni 2021

Belichte paprikateelt naar de zomer: productie ligt op koers

In het derde jaar van de belichtingsproef paprika is een van de uitdagingen om het gewas vitaal de zomer in te laten gaan. Tijdens het vorige seizoen is dit niet gelukt. Het gewas vertoonde veel chlorose en korte internodiën. Dat zorgde voor een weinig vitaal ogend gewas. Na het belichtingsseizoen daalde het gemiddelde vruchtgewicht flink en dit herstelde zich niet meer. Dit seizoen is er voor een ander hoofdras gekozen, wordt er onder full LED geteeld en was het streven om met een iets lager etmaal te telen in de winter.

Dit heeft geresulteerd in een gewas met voldoende strekking en de telers in de BCO beoordelen het gewas de laatste weken als sterk en vitaal, dat goed de zomer door zou moeten kunnen. Een aantal weken terug is de etmaalstrategie verder aangepast en streven de onderzoekers etmalen na die ook worden gerealiseerd in de onbelichte teelt.

Dit schrijft Bas Oudshoorn, Onderzoeker bij Delphy Improvement Centre, in zijn artikel voor Kas als Energiebron. Lees hier de volledige artikel.

Bronvermelding: Kas als Energiebron

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.