22 juni 2021

Beekenkamp Verpakkingen innovatiepartner Delphy ISFC

Samen investeren in de sector

De Beekenkamp Group bestaat uit vier onderdelen: Beekenkamp Plants, Vegetables & Onamentals, Deliflor en Verpakkingen. De opkweek van jonge planten (inmiddels 2,2 miljard op jaarbasis) is al gestart in 1951 in Maasdijk. Beekenkamp Verpakkingen is in 1982 opgericht . Eerst voor het importeren en verkopen van fleecedoek, gevolgd door plantkweekbakken en veel andere producten.

Beekenkamp Verpakkingen levert trays, kweekplantbakken, teeltbakken, potten, transportkratten; alles speciaal ontwikkeld voor groenteplanten, zachtfruit, bloembollen (teelt- en export) en de teelt van insecten. Beekenkamp Verpakkingen exporteert haar producten over de hele wereld. De duurzame productielijn staat in België. Grondstoffen voor de producten worden voor 80% verkregen of gemaakt uit gerecycled materiaal, waaronder oude bakken en trays. Duurzaamheid begint overigens al eerder in het proces. De bakken worden zo ontworpen dat ze licht, stapelbaar en/of nestbaar zijn. Het materiaal HDPE en PP is zeer goed recyclebaar.

Beekenkamp Verpakkingen is voortdurend bezig met de innovatie van producten. Het innovatiepartnerschap met Delphy ISFC wil het bedrijf vormgeven door inhoudelijke kennis van de zachtfruitsector uit te wisselen. Het is van belang voor de sector om van beide kanten kennis, wensen en ideeën met elkaar te delen en nieuwe, praktisch toepasbare producten te ontwikkelen. Beekenkamp wil daarin investeren: ‘Samen zorgen we voor een goede uitstraling van Delphy ISFC voor de sector. De hardware is er; de mensen en de relaties zorgen ervoor dat we samen iets moois kunnen op- en uitbouwen.’

Over Delphy ISFC

Delphy Innovative Soft Fruit Centre is de nieuwe hotspot van de internationale zachtfruitsector. Delphy ISFC fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook als de ‘huiskamer’ van de sector. Hier wordt op unieke wijze kennisontwikkeling en kennisverspreiding, op internationale schaal, samengebracht. Uniek door de verbinding met de sector en de samenwerking met partners. Kennisverspreiding is de tweede belangrijke pijler. Dit wordt vormgegeven door internationale events, kennisdagen en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten gedeeld worden.

Een bijzonder initiatief om gezamenlijk vernieuwing aan te jagen in de zachtfruitsector zijn de ‘innovatiepartners’ van Delphy ISFC. Zij investeren gezamenlijk in projecten die bijdragen aan een vooruitstrevende zachtfruitsector. De focus van de Delphy ISFC Innovatiepartners ligt op thema’s als weerbaar telen, het ontwikkelen van nieuwe teelstrategieën, de optimalisatie van de opkweek van zachtfruit, telen onder LED-belichting en digitalisering.

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.