Bekijk hier het interview met Bert Aasman, manager akkerbouw bij Delphy en betrokken bij de proeftuin.
In AgroProeftuin De Peel werken ondernemers, kennisinstellingen en overheden samen onder de vlag van AgriFood Capital aan de ontwikkeling van kringlooplandbouw. Er worden vernieuwende concepten getest op het gebied van emissieloze veehouderij, alternatieve eiwitproductie en biobased productie en -verwerking, bodemverbetering en natuurontwikkeling.
AgroProeftuin De Peel is opgezet in opdracht van Growing a Green Future in samenwerking met AgriFood Capital en Proefboerderij Rusthoeve.
Het onderzoek naar tien nieuwe gewassen vindt plaats op droge zandgrond in Zuidoost-Brabant. Onderzoek vindt plaats naar
- Teeltmogelijkheden voor de praktijk
- Opbrengst
- Eigenschappen
- Gebruikswaarde
De gewassen bieden nieuwe kansen in de biobased economy:
- Eiwit productie van eigen bodem
- Biomassa voor brandstof en bouwmateriaal
- Hoogwaardige olie voor de voedingsindustrie
- Medicinale toepassingen