16 februari 2022

AgriFORCE Growing Systems Ltd. Delphy Groep BV bereiken overeenstemming over overname

Gezamenlijke groei en versnelling internationale ontwikkelingen Delphy Groep BV

AgriFORCE Growing Systems Ltd. (Vancouver, Canada), een beursgenoteerd AgTech-bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen en toepassen van kennis voor duurzame teeltmethodieken, heeft vandaag een definitieve overeenkomst gesloten om Delphy Groep BV (Delphy) over te nemen en gezamenlijk de toekomst in te gaan. Onderdeel van de overeenkomst is een aandelenuitwisseling, waarbij de aandeelhouders van Delphy een belang in AgriFORCE verwerven.

Delphy is het wereldwijd toonaangevende kennisbedrijf dat kennis ontwikkelt en kennis toepast in de plantaardige sectoren. Met deze overname ontstaan er voor Delphy mogelijkheden om haar kernactiviteiten verder te ontwikkelen en internationaal uit te breiden.

Het samengaan van Delphy en AgriFORCE biedt voor Delphy onder andere de volgende strategische voordelen:

  • Delphy heeft de laatste jaren sterke financiële prestaties laten zien en een consistente groei gerealiseerd. Door het samengaan met AgriFORCE wordt de groei van Delphy verder uitgebouwd. Delphy ’s advies- en onderzoeksactiviteiten in Nederland en andere landen waar Delphy actief is worden uitgebreid.
  • Een gezamenlijk speerpunt is het oprichten van een onderzoekscentrum voor de plantaardige sectoren in Noord-Amerika, evenals uitbreiding van Delphy’s kennisactiviteiten in Europa, Azië en Afrika.
  • Versnelde ontwikkeling en implementatie van de “groene” digitalisering. Delphy heeft een stevige basis gelegd in de ontwikkeling en toepassing van digitalisering om de productie te optimaliseren en verder te verduurzamen. Met AgriFORCE worden deze activiteiten versneld uitgebouwd.
  • Delphy’s kennis en ervaring in de plantaardige sectoren vormt een aanvulling op AgriFORCE’s M&A-strategie: het traceren van regionale en internationale kansen en ontwikkelingen in de plantaardige sectoren, gericht op kennis.

Ingo Mueller, CEO van AgriFORCE Growing Systems, geeft aan: “We verwachten dat het gecombineerde bedrijf AgriFORCE – Delphy zal uitgroeien tot een wereldspeler met R&D-capaciteiten van het hoogste niveau, met meer mogelijkheden voor kennisontwikkeling en kennistoepassing in een bredere geografische markt.” Hij voegt daaraan toe: “Delphy brengt een zeer bekwaam en ervaren team aan tafel. We kijken ernaar uit om samen met Delphy hun capaciteiten en brede relaties verder uit te bouwen. Belangrijk is dat onze complementaire expertise en gedeelde waarden worden ingezet om bij te dragen aan een duurzame verandering in de plantaardige sectoren. Delphy zal hierbij zijn onafhankelijke positie behouden”.

Jacco van der Wekken, CEO van Delphy, geeft aan: “De samenwerking met AgriFORCE gaat onze wereldwijde uitbreidingsplannen versnellen en ons marktleiderschap verder uitbouwen. Onze gezamenlijke strategie is om innovatieve oplossingen in de plantaardige productie te ontwikkelen en toe te passen. Dit wordt gedaan door het uitbouwen van onderzoekslocaties in diverse plantaardige sectoren, versnelling van digitalisering en uitbouw van de adviesactiviteiten in andere delen van de wereld. We kijken er bijvoorbeeld naar uit om de enorme kansen in Noord-Amerika te gaan benutten in nauwe samenwerking met AgriFORCE. Het huidige management van Delphy blijft actief bij de verdere uitbouw van Delphy.”

Over Delphy

Delphy is de toonaangevende en onafhankelijk advies – en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren. Haar activiteiten richten zich op advies, onderzoek, digitalisering, trainingen en het opzetten van innovatieve projecten, zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu
vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten creëert Delphy meerwaarde voor ondernemers. Delphy heeft ruim 240 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Delphy ontwikkelt praktijkkennis door eigen onderzoek uit te voeren op diverse eigen onderzoekslocaties. Voor meer informatie, kijk op www.delphy.nl.

Over AgriFORCE

AgriFORCE Growing Systems Ltd. (NASDAQ: AGRI; AGRIW; Vancouver, Canada) is een AgTech-bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en toepassing van kennis op het gebied van plantenteelt. De focus van het bedrijf ligt momenteel op Noord-Amerika en Europa. De komende jaren wordt dit verder uitgebreid naar andere werelddelen. De AgriFORCE-visie is om een leider te zijn in het ontwikkelen en toepassen van kennis met als doel de plantaardige productie met duurzame AgTech-oplossingen te versnellen. Voor meer informatie, kijk op: www. agriforcegs.com.

Informatie

Jacco van der Wekken +31 (0)6 51 07 36 74 of j.vanderwekken@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.