7 augustus 2017

Aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018

Innovatieve ondernemers in de tuinbouw kunnen zich aanmelden voor de prestigieuze ondernemersprijs. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan topondernemers die innovatief en duurzaam ondernemen en daarmee een voorbeeld zijn voor de vernieuwing in de tuinbouwsector.

De innovatiekracht van Nederlandse bedrijven is in zes jaar tijd met 10,4 procent gestegen ten opzichte van andere landen in de Europese Unie. Met haar proactieve houding levert het tuinbouwbedrijfleven daaraan een belangrijke bijdrage. De organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs stimuleert vooruitgang door de allerbeste bedrijven jaarlijks in de schijnwerpers te zetten en roept iedereen op nieuwe kandidaten aan te melden.

Kandidaten

Ondernemers en ondernemingen uit de tuinbouw met activiteiten in veredeling, vermeerdering en teelt, bewerking en verkoop en handel van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen komen in aanmerking voor een nominatie. De schaalgrootte is niet van belang. Het is juist de deskundigheid van de ondernemer die telt, zoals durf, doorzettingsvermogen en visie op duurzaam ondernemen. Hij of zij onderscheidt zich van collega’s op het gebied van bijvoorbeeld productinnovatie, duurzame ontwikkeling, samenwerking, arbeid, marketing etcetera.

JUB Holland, winnaar 2017

Bollenbedrijf JUB Holland uit Noordwijkerhout won in januari de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 vanwege de samenwerkingsvormen en de initiatieven die het bedrijf onderneemt om de bollensector te verduurzamen. Jaap-Jan Uittenbogaard: “de reacties na het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs waren overweldigend; we kregen felicitaties uit alle windstreken. We merken dat we hiermee erkenning van de sector hebben gekregen. Het ambassadeurschap dat met de prijs meekomt, brengt ons verbreding van het netwerk en daarmee positieve ontwikkelingen.”

Bekendmaking genomineerden en winnaar

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 15 september zich zelf aanmelden of door een ander bedrijf of organisatie worden aangemeld. Eind oktober maakt de organisatie bekend welke vier bedrijven een nominatie krijgen. De winnaar wordt vervolgens tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari 2018 bekend gemaakt. Alle informatie over de prijs en de aanmelding is terug te vinden op de website www.tuinbouwondernemersprijs.nl

 

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.