12 maart 2020

Aandacht van politiek voor Dé Nationale Paddenstoelendag 2020

Op 23 april bij Champignonkwekerij Hopwaag in Ammerzoden
Thema: Innovaties en actualiteiten in de sector

Op donderdag 23 april 2020 wordt De Nationale Paddenstoelendag georganiseerd door Mushroom Office, Delphy, ZLTO, LTO vakgroep Paddenstoelen, Mushroom Valley en Paddenstoelenpact. Deze editie vindt plaats bij Champignonkwekerij De Hopwaag in Ammerzoden.

De Nationale Paddenstoelendag krijgt de interesse van de landelijke politiek. Helma Lodders, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de VVD en woordvoerster landbouw, komt naar Dé Nationale Paddenstoelendag. Ze gaat spreken over de ‘Green Deal, gezonde bodem, kringlooplandbouw, mestbeleid en gezonde voeding. Han Wösten van de Universiteit van Utrecht spreekt over mycelium (schimmels) en de alternatieve aanwendingen van mycelium naast voedsel. Er zijn zeer interessante ontwikkelingen op het gebied van het schonen van drinkwater (medicijnresten en gewasbeschermingsmiddelen). Hans van den Heuvel, directeur LTO Nederland, vervult de rol van dagvoorzitter.

Andere actuele onderwerpen zoals personeel, champost, opleidingen en andere innovaties worden tijdens diverse workshops besproken. Heeft u een innovatie die niet gemist mag worden door de Nederlandse kweker, meld u dan aan. Naast deze onderwerpen verzorgen de eigenaren, familie Van Hemert, een rondleiding op hun kwekerij ‘De Hopwaag’.

Zoals u gewend bent op Dé Nationale Paddenstoelendag, is er ook alle ruimte om met elkaar te netwerken. Voor eten wordt gezorgd en we sluiten af met een borrel. Kijk op de website  voor informatie, deelname en aanmelding.

 

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.