28 juli 2018

5 September 2018 Praktijkcentrum voor Precisielandbouw – Reusel

OPEN DAG
PRAKTIJKCENTRUM VOOR PRECISIELANDBOUW – REUSEL
WOENSDAG 5 SEPTEMBER 2018 9 – 16 UUR

Op woensdag 5 september 2018 organiseert het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw een open dag.
Het praktijkcentrum is een samenwerkingsverband tussen ZLTO, Van den Borne, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Stichting ter exploitatie van Proefboerderij Rusthoeve en Delphy.
Tijdens deze open dag op het bedrijf van Jacob van den Borne in Reusel komt 10 jaar vollegrondervaring samen, heten we nieuwe (mogelijke) spelers welkom en wordt de verbouwing van de ontvangst, demo en trainingsruimte feestelijk geopend. Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze open dag.
Deze open dag is speciaal voor:
• Professionals in de teelt die zichzelf willen laten informeren over precisielandbouw.
• AgrofoodsStudenten die aan de slag willen met bodem en bodemleven, ketenoptimalisatie, Controlled Traffic Farming of zelf in de toekomst datagedreven willen gaan boeren.
• HighTech studenten die het lab uit willen en in het buitengebied met sensoren, software, drones en ‘schaapgrote’ robots willen experimenten.
• Toeleveranciers die kansen pakken of willen testen in de vollegrondteelt.

Programma

09.00 : OPEN VOOR BEZOEKERS
Technologie Hal De loodsen worden omgetoverd tot een ware technologiehal waar technologiebedrijven die iets aan te bieden hebben op het gebied van precisielandbouw een gratis stand krijgen en de mogelijkheid hebben om hun innovatie te demonstreren.
Deze activiteit is doorlopend de hele dag toegankelijk van 9.00 tot 16.00 uur.
Rondgang Verschillende onderdelen m.b.t. duurzaamheid zijn op het bedrijfsterrein te bezoeken. Deze activiteit is doorlopend de hele dag toegankelijk van 9.00 tot 16.00 uur.
Nieuwe presentatie, workshop, trainingsruimte Mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit OPZuid Proeftuin voor Precisielandbouw. Gedurende de dag soms in gebruik.
10.00-10.30 VISIE PRESENTATIE voor iedereen
Een toekomstvisie op het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw door Jacob van den Borne.
11.30 DEMONSTRATIEBLOK op het veld voor iedereen
In het veld worden diverse technologische hoogstandjes gedemonstreerd aan het publiek.
12.00-13.00 LUNCH (FritesKar, Portie friet met een snack naar keuze)
Continu mogelijk om technologiehal te bezoeken, rondgang te doen, kennismaken, overleggen met een kop koffie.
14.30 OPEN SOURCE en DATA
De afgelopen 5 jaar is er veel geëxperimenteerd in o.a. hackathons met bestaande software, open source mogelijkheden, sensoren en hardware. Waar liggen de grassroots kansen in Open Teelten? Wat is de rol en waarde van data verzameld door rentmeesters?
15.30 DEMONSTRATIEBLOK op het veld voor iedereen
In het veld worden diverse technologische hoogstandjes gedemonstreerd aan het publiek.
16.00 EINDE OPEN DAG

Project bijeenkomsten (alleen op uitnodiging)

Workshops voor innovatiegroepen PVPL Dit is een programma onderdeel voor de deelnemers van de innovatiegroepen van de Proeftuin voor Precisie Landbouw.
Voor dit onderdeel zijn telers vanuit de groepen uitgenodigd met mededeling hoe laat hun workshop met o.a. Jacob van den Borne is. Aanmelding van betrokken deelnemers PvPL bij henny.van.gurp@zlto.nl
Internet of Food Project (besloten bijeenkomst) 10.00 -12.00 uur IOF eigen programma.

Locatie

De open dag vindt plaats op het bedrijf van Jacob van den Borne, Postelsedijk 15 Reusel.

Aanmelden

Om zicht te krijgen hoeveel bezoekers we kunnen verwachten, vragen we u om vóór 25 augustus een mail te sturen naar paul@pcvpl.nl of zet direct in je agenda met een ical event via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-open-dag-praktijkcentrum-voor-precisielandbouw-reusel-5-sept-47508286564

Proeftuin voor Precisielandbouw

De proeftuin bestaat uit twee fysieke locaties in Colijnsplaat en Reusel. Het is een samenwerkingsverband tussen ZLTO, Van den Borne, Technische Universiteit Eindhoven, Proefboerderij Rusthoeve en Delphy. WUR en HAS Hogeschool. Centraal staan de innovatiegroepen met akkerbouwers, boom- en fruitkwekers, vollegrondsgroenten telers en overige open teelten. Proeftuin voor Precisielandbouw wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de provincie Noord Brabant in het kader van OPZuid.

Wilt u meer weten over de Proeftuin voor Precisielandbouw? Kijk dan op http://www.pcvpl.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Henny van Gurp, henny.van.gurp@zlto.nl – 06 21 21 24 53 Of Paul van Zoggel, paul@pcvpl.nl – 06 85 65 01 46

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.