6 september 2016

13 en 14 september: Bijeenkomsten op proefvelden op twee locaties in Zuidwest-Nederland

Aardappelen op zware grond

Bijeenkomsten op proefvelden op twee locaties in Zuidwest-Nederland

Delphy heeft dit jaar, in samenwerking met verschillende handelshuizen, weer twee demovelden aangelegd om inzicht te krijgen in de prestaties van verschillende (frites)aardappelrassen op zware kleigrond. Inzicht in hoe rassen presteren is belangrijk om voor uw situatie te bepalen wat technisch- en financieel het meest geschikte aardappelras is. We kunnen u dan al meer vertellen over eigenschappen zoals onderwatergewicht, bakkwaliteit etc.

Op dinsdag 13 en woensdag 14 september bent u van harte welkom om onze demovelden te komen bezoeken. Samen lopen we langs de verschillende rassen en presenteren wij u de resultaten van de rassendemo. Daarnaast is er voldoende ruimte voor discussie en uitwisseling van ervaringen, wat misschien wel het meest belangrijk is van alles. Hier doet u onafhankelijke informatie op!

Bent u op zoek naar een nieuw te telen ras? Twijfelt u of het ras wat u nu teelt het meest geschikt is voor uw situatie? Kom dan kijken, doe nieuwe inzichten op en ga in gesprek met collega telers.

Op dinsdag 13 september bent u vanaf 13:30 tot 16:30 welkom op het demoveld in de oksel van de Zeedijk en de Jurjaneweg te Borssele.
Op woensdag 14 september bent u vanaf 13:30 – 16:30 welkom bij de fam. Knook, Oostdijk 18, 4797 SC Willemstad. Van daaruit rijden we naar het demoveld, ongeveer een kilometer verderop.

Op beide locaties krijgt u een toelichting bij de rassen, de prestaties. Daarnaast willen we aandacht geven aan de volgende zaken:
• Bodemstructuur aan de hand van een profielkuil.
• Aandachtspunten bij het rooien, met de aanwezigheid van een rooier.
• Doorkijk naar de bewaring, welke aandachtspunten zijn hier van belang?

Delphy wil onafhankelijk onderzoek voor telers naar de juiste rassenkeuze van aardappelen verder ontwikkelen. We hebben hierbij steun gehad van Meijer, Schaap Holland, Loonbedrijf Steendijk, Caithness Potatoes, HZPC, Agrico en beide gastbedrijven. Hartelijk dank hiervoor.
Dit onderzoek kwam tot stand met een bijdrage van de Varia lezers.

Voor vragen kunt u contact opnemen met F. Duijzer +31 (0)6-53151805 f.duijzer@delphy.nl

Share:

Berichten overnemen mag uitsluitend met bronvermelding ‘Delphy’.