Pootaardappelvelddag 2021

Delphy en vakblad ‘v/d Grond’ organiseren samen met partners al enkele jaren de Pootaardappelvelddag. Deze dag vindt in 2021 weer plaats (mits de regelgeving dit toestaat) op een perceel op het bedrijf van Tiddo Groen in Swifterbant .

Delphy en partners laten de actuele ontwikkelingen zien op het gebied van bemesting, teelt, ziektebestrijding en mechanisatie door middel van interessante proeven en demonstraties.

Op deze dag zoeken we uit welke mogelijkheden er zijn bij een zo beperkt mogelijke inzet van chemische bestrijding.

Meer informatie over de verschillende demo’s en rondleidingen is te lezen in de speciale uitgave van het vakblad ‘v/d Grond’ Pootaardappel die alle pootgoedtelers in Nederland eind juni zullen ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, vraag dan op de PA velddag bij de stand van ‘v/d Grond’ uw exemplaar.

Een terugblik op de Pootaardappelvelddag 2019 is hier te bekijken.

De pootaardappelteelt is een kennisintensieve teelt met mooie, nieuwe ontwikkelingen. Delphy ervaart dat er veel behoefte is aan kennis en kennisdeling rondom de pootgoedteelt en organiseert daarom naast Dé Landelijke Pootaardappeldag ook een pootaardappelvelddag. Dé Landelijke Pootaardappeldag staat op de planning voor februari 2022 in Emmeloord waar ieder jaar zeker 250 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland aanwezig zijn. Met de combinatie van deze beide dagen ontstaat een kennisagenda met veldonderzoek en bespreking van resultaten.

Aanmeldformulier standhouders, objecthouders, adverteerders

Informatie

Johan Wander, 06-51376489, j.wander@delphy.nl (onderzoek)
Ulko Stoll, 06-20417225, vdgrond@xplant.nl (vakblad ‘v/d Grond’)
Wendy Schalke, 06-53819772, w.schalke@delphy.nl (standhouders, organisatie)

Programma

Delphy en partners laten de actuele ontwikkelingen zien op het gebied van bemesting, teelt, spuittechniek, plantversterkers, ziektebestrijding (o.a. virus preventie) en mechanisatie door middel van interessante proeven en demonstraties zoals:

 • Luis-virus pootaardappelen 2021-2020;
 • Nateelt effect loofdoodsnelheid Agria en Spunta;
 • Resultaten spuittechniek loofdoding pootaardappelen;
 • Voorspelling maatsortering;
 • Demo electrische loofdoding;
 • Groeibevordering pootaardappelen 2021;
 • Emissie perceelsafspoeling;
 • Informatiemarkt

Kort na opening starten ook de rondleidingen, waarin alle objecten worden toegelicht. Het bedrijvenplatform is de hele middag te bezoeken.

De organisatie van de Pootaardappelvelddag zal aangepast zijn aan de dan geldende regelgeving. Afgelopen jaar hebben we de dag B-peen in oktober  2020 georganiseerd met inachtneming van de corona regelgeving; het programma is aan ruim 100 bezoekers in kleine groepjes aangeboden in verschillende tijdvakken verdeeld over de gehele dag. Een tijdvak duurde maximaal 2,5 uur voor de rondleiding, koffie of thee en het bezoeken van de standhouders. Ieder object is toegelicht door het betrokken bedrijf of een adviseur van Delphy.

Registratie bezoekers

Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de PA velddag 2021. Het bezoek aan deze dag is gratis. De organisatie van de dag wordt aangepast aan de dan geldende corona regelgeving.

Neem de Corona regels serieus. Voelt u zich niet goed, blijf dan aub thuis

  Inschrijfformulier Demodag

  Gegevens (1 formulier per persoon)  Tijdvak (1 keuze mogelijk) (verwachte duur bezoek maximaal 2,5 uur)*

  8juli

  ..
  Met het versturen van dit formulier ga ik akkoord dat mijn gegevens bewaard worden met als enkel doel verwerking en overdracht aan de GGD voor uitvoering van eventueel bron- en contactonderzoek.

  Registratie standhouders

  U kunt zich aanmelden als objecthouder, standhouder of adverteerder via het formulier. Deelname in de objecten is mogelijk in overleg. Het poten van de aardappelen is inmiddels gebeurd. Heeft u nog vragen of wilt u op de wervingslijst geplaatst worden, stuur een email naar w.schalke@delphy.nl.

   Factuurgegevens:

   Bedrijf (Verplicht)

   Contactpersoon (verplicht)

   Adres (verplicht)

   Postcode (verplicht)

   Plaats (verplicht)

   Telefoon (verplicht)

   E-mail (verplicht)

   Website

   Contactpersoon dag zelf (verplicht)

   Contactpersoon mobiel nummer (verplicht)


   Selecteer uw wijze van deelname:

   Demonstratie mechanisatie € 450,- (excl. BTW).Plaatsing mechanisatie € 450,- (excl. BTW).Een standplek op informatiemarkt € 450,- (excl. BTW)Een object in het veld (inbegrepen beachflag in het veld, flyers op informatiemarkt (prijs op aanvraag)Als objecthouder wil ik graag ook een standplek op de informatiemarkt € 150,- korting op standtarief (excl. BTW)Als object- of standhouder geef ik graag een pitch over mijn product tijdens de rondleiding (ovv)


   Benodigde ruimte igv uw keuze voor deelname met stand en/of mechanisatie (in lxb mtr):


   Omschrijf in enkele regels uw product:


   Heeft u elektriciteit nodig op uw standplek? (onder voorbehoud beschikbaarheid)

   220V380VNee


   Communicatie mogelijkheden (kopij aanleveren 6 weken voor de datum velddag)
   Adverteren in beursuitgave Pootaardappel van vakblad 'v/d Grond', Er wordt contact met u opgenomen.


   Sponsoring

   als vriend van de PA velddag plaatsen wij een bord op het perceel, kosten € 250,- (excl. BTW)als hoofdsponsor: Ons bedrijf krijgt een speciale vermelding op website, in uitnodiging en magazine e.a (op aanvraag ivm mogelijkheden en deadline 6 weken voor datum velddag)


   Wij hebben ook interesse in deelname aan de Landelijke Pootaardappeldag in 2022 in Emmeloord


   Heeft u nog vragen of opmerkingen:


   Ondergetekende machtigt Xplant éénmalig het verschuldigde bedrag (excl. BTW) van zijn / haar IBAN bank/giro-rekeningnummer. NL

   af te schrijven.

   Indien u een factuur toegestuurd wilt krijgen, brengen wij Euro 12,50 administratiekosten in rekening.

    

    

    

    

   Aanvulling leveringsvoorwaarden demonstratiedagen geldend voor situatie Covid-19

   Organiserende partijen

   Objecthouders

   Standhouders