“Weg onkruid!” velddag 6 september 2023

‘Mogelijkheden met mechanisatie/robotica in onkruidbestrijding’

Kom verschillende mechanische bestrijdingsmethoden bekijken op 6 september, alles onder de noemer van robotisering, mechanisch, fossielvrij en agro-ecologisch. Alles om ONKRUID WEG te krijgen.

Delphy en het project “Schoon Water voor Brabant” organiseren regelmatig bijeenkomsten rondom mechanische onkruidbestrijding. Op 6 september organiseren we een gezamenlijke velddag met demonstraties van mechanische onkruidbestrijding op AgroProeftuin de Peel in Zeeland (N-B).

Program

Bekijk de teelten van verschillende eiwitgewassen. Op het veld zijn de gewassen gezaaid van witte bonen, veldbonen en lupine. Wat zijn de uitdagingen in het telen van deze plantaardige eiwitbronnen, hoe staat het gewas er nu bij.

Demonstraties van verschillende mogelijkheden van onkruidbestrijding via mechanisatie, robotisering en autonoom rijdende voertuigen. Wat zijn de alternatieven voor chemie, wat heeft de toekomst.

Er zijn deze middag rondleidingen. De eerste start om 13.30 uur, de laatste om 15.00 uur.

(Voorlopige) Programma (de volgende namen zijn iig al bevestigd):

* Ecorobotix Spotsprayer via Abemec
* Güttler SuperMaxx van Güttler
* Herbimec bio/eco culti van Vomumatra
* Klünder via Van Gog Agriservice
* Kvick-finn via Agri bio-solutions
* Naïo Orio via Abemec
* Willicroft; op hetzelfde perceel van AgroProeftuin de Peel staan diverse eiwitgewassen zoals witte en zwarte bonen. Deze teelten worden door Delphy getest in de zoektocht naar plantaardige eiwitten. Willicroft, het Brits/Amsterdams bedrijf maakt vegan kaas vanuit verschillende rassen witte bonen.

Registratie bezoekers

Heeft u vragen, stuur een email naar de organisatie

Registratie standhouders

Demo’s gezocht

Bent u leverancier van een innovatieve machine of kent u de partijen die bezig zijn met een innovatie in mechanische onkruidbestrijding in akkerbouwgewassen en open teelten, kom in contact met ons hoe we de mogelijkheden kunnen tonen op 6 september waarmee de sector de veelal arbeidsintensieve werkzaamheden kan verlichten, vergemakkelijken en versnellen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bram de Veer, +31 (0)6 57 63 35 01, b.deveer@delphy.nl; Wim van Tilburg, +31 (0)6 12 06 99 46; w.vantilburg@delphy.nl

Organiserende partijen

Mogelijk gemaakt door: