Maak kennis met Robert Vollebregt, adviseur tomaat en paprika

Op 1 januari 2023 ben ik begonnen als adviseur tomaat en paprika. In de jaren hiervoor ben ik werkzaam geweest als operationeel manager, en had ik veel met arbeid te maken. Ook heb ik zelf paprika`s geteeld, en ben ik teeltmanager bij diverse  tomatenkwekerijen geweest. Met mijn brede ervaring in die teelten wil ik mijn kennis delen en uitbreiden of ontwikkelen.

In de eerste weken dat ik mee loop met mijn collega`s heb ik al gemerkt, dat we als adviseur heel wat kunnen brengen bij de telers. Het optimaliseren van het kasklimaat, de teeltlijn uitzetten, de watergift strategie optimaliseren en de teelt aanpassen aan de energiestrategie. In een goed gesprek, komen toch vele onderwerpen voorbij, waar we ons steentje in kunnen bijdragen. Opmerkelijk is ook, dat het organiseren van arbeid weer heel actueel is geworden, nu ook daar de kosten weer stijgen, omdat de minimum lonen flink gestegen zijn. Hoe kun je je mensen nou zo efficiënt mogelijk inzetten, dat de kostenstijging minder wordt?

In het Improvement Center kijk ik nu mee bij tomaat fossielvrij telen, aubergine en paprika onder Led. Je ziet hier, dat er veel mogelijk is, met de moderne systemen, maar dat er toch altijd nog wat vraagstukken zijn. Hier wordt in elk geval veel van geleerd, grenzen worden opgezocht en dat nemen we weer mee in onze dagelijkse advisering. Ik denk, dat het voor telers belangrijk is om zulke proeven goed te volgen, zodat je in de toekomst de goede beslissingen kan nemen.

Wilt u persoonlijk met mij kennis maken, dan kom ik graag bij u op de koffie.
Robert Vollebregt, T 06 53 42 72 36, E r.vollebregt@delphy.nl