Laden Evenementen

Webinar Cimat en Robotica

De land- en tuinbouw in Nederland Vlaanderen is volop in ontwikkeling. Goed bodembeheer staat volop in de belangstelling en daarmee de zoektocht naar nieuwe lichtere mechanisatie. Ook zijn er uitdagingen om met minder gewasbeschermingsmiddelen te kunnen werken, waardoor mechanische onkruidbeheersing wellicht een alternatief kan bieden.

Vlaamse en Nederlandse onderzoekspartners gaan onder leiding van KU Leuven aan de slag om een bestaand semi-autonoom platform van het Leuvense R&D-bedrijf Octinion door te ontwikkelen als autonoom werktuig bruikbaar voor uiteenlopende werkzaamheden.

Vanuit KU Leuven zal Stephane Stroobant ons meer vertellen over het Cimat project.

ABN Amro heeft onlangs het rapport “Strijd om agrarische robots barst los” gepubliceerd, de heer Jan de Ruyter zal ons meenemen in de ontwikkelingen rondom dit thema die ABN Amro voorziet in de nabije toekomst.

Jeroen Wolters zal namens Doorgrond een presentatie geven over de eerste Robotloonwerker van Nederland. Met onder andere mechanisatie van Agrointelli Robotti en Naïo kunnen zij bij klanten aan het werk.

Arend Koekoek ontwikkelde samen met zijn bedrijf Pixelfarming Robotics de Robot One, een autonome robot die o.a. onkruid kan verwijderen.

Cor van Oers, Delphy zal afsluiten met een korte samenvatting van onze resultaten van een behoeftepeiling onder Uien en Knolselderij telers in Zeeland.

 Programma

  • Ramon Vermue (organisator Webinar, student Aeres), Welkom en introductie
  • Stephane Stroobant (KU Leuven), Het Cimat Project
  • Jan de Ruyter (ABN AMRO), Marktontwikkelingen in robotica
  • Jeroen Wolters (Doorgrond.nl), Filmpje en presentatie over (loon)werk met robots
  • Arend Koekkoek (Pixelfarming Robotics), De technische mogelijkheden
  • Cor van Oers (Delphy), Het Cimat project in Zeeland

Opgave

Opgeven kan via deze link: Opgave Cimat