Laden Evenementen

Verkiezing mooiste bewaarui 2018

Uitnodiging Landelijke Uienwedstrijd 2018 (oogst 2017)

Delphy organiseert op verzoek van de LNCN (Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland) en het Platform Nederlandse Uientelers de verkiezing van de Mooiste Bewaarui van 2018 (oogst 2017)

De verkiezing vindt plaats op de Themadag Uien van de LNCN, welke wordt gehouden op 10 januari 2018 in de Meerpaal te Dronten. Alle telers van bewaaruien in Nederland worden uitgenodigd hun beste uien voor te stellen aan collega’s en aan de inkopers van de handel. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen, maar het gaat vooral om de promotie, de trots op het vak en de verbetering van de kwaliteit.

De teelt van uien is voor veel akkerbouwers in Nederland een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Alle bedrijven die te maken hebben met de ui, van toeleveranciers, teeltbegeleiders tot verwerkers en consumenten, hebben baat bij een top kwaliteit ui, hetgeen bijdraagt aan een positieve positionering van dit prachtige gewas.
Het organiseren van een wedstrijd waarbij de kwaliteit centraal staat, krijgt de ui de aandacht die ze verdient.

Deelnemen?

Wilt u meedoen aan deze verkiezing, vul dan het inschrijfformulier in (zie download). Voor de deelnemers wordt transport van de uien geregeld door Delphy.

Informatie

Marc Versprille, Delphy Dronten
E m.versprille@delphy.nl
M 06 53 42 72 42