Laden Evenementen

Uitnodiging Landelijke Uienwedstrijd 2017 (oogst 2016)

Delphy organiseert op verzoek van de LNCN (Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland) en het Platform Nederlandse Uientelers de verkiezing van de Mooiste Bewaarui van 2017 (oogst 2016). De verkiezing vindt plaats op de Themadag Uien van de LNCN, op 11 januari 2017 in de Meerpaal te Dronten.

Alle telers van bewaaruien in Nederland worden uitgenodigd hun beste uien voor te stellen aan collega’s en aan de inkopers van de handel. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen, maar het gaat vooral om de promotie, de trots op het vak en de verbetering van de kwaliteit.

De teelt van uien is voor veel akkerbouwers in Nederland een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Alle bedrijven die te maken hebben met de ui, van toeleveranciers, teeltbegeleiders tot verwerkers en consumenten, hebben baat bij een top kwaliteit ui, hetgeen bijdraagt aan een positieve positionering van dit prachtige gewas. Het organiseren van een wedstrijd waarbij de kwaliteit centraal staat, krijgt de ui de aandacht die ze verdient.

Wilt u meedoen aan deze verkiezing, kijk dan deze winter voor aanmelding en tips op www.delphy.nl.  Voor de deelnemers wordt transport van de uien geregeld door Delphy.

Voor meer informatie:
Marc Versprille, Delphy Dronten
E m.versprille@delphy.nl
M 06 53 42 72 42