Laden Evenementen

Spuitlicentiebijeenkomst bij Mts Lucassen in Afferden

Op donderdag 14 september  wordt bij vaste plantenkwekerij MTS Lucassen in Afferden een spuitlicentie bijeenkomst georganiseerd voor vaste plantenkwekers en boomkwekers. Ook voor telers van vollegrond groenten en akkerbouw gewassen een interessante bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal Henk Raaijmakers, voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten, aan Pieter en Marcel Lucassen het Planet Proof certificaat uitreiken: de internationale versie van het Milieukeur certificaat.

Afgelopen jaren hebben Pieter en Marcel Lucassen van MTS Lucassen gewerkt aan de verduurzaming van hun vaste plantenkwekerij. Het bedrijf ligt in het natuurgebied Maasduinen en de ondernemers hebben mede daarom de teeltstrategie verduurzaamd. In de teelt worden diverse bodemverbeterende maatregelen toegepast zoals toevoeging van compost en steenmeel en de inzaai van groenbemestermengsels. Het bedrijf stimuleert de aanwezigheid van nuttige insecten en bijen. Ook worden plantversterkende maatregelen toegepast waardoor er nog nauwelijks chemisch bijgestuurd hoeft te worden in de teelt om schadelijke schimmels en insecten te bestrijden. Als bekroning van de werkzaamheden ontvangen de ondernemers nu het Plant Proof certificaat. De spuitlicentie valt onder het thema Teelt.

Het programma van de dag
15.30 uur: Ontvangst deelnemers
16.00 uur: Welkom en introductie Henk Raaijmakers voorzitter van de vakgroep Bomen en Vaste Planten, LTO Nederland. De heer Raaijmakers zal aan Pieter en Marcel Lucassen het Planet Proof certificaat uitreiken.
16.30 uur: Inleiding Esther Hessel, Hessel Marketing & Communicatie
16.45-20.00 uur: Spuitlicentie ronde buiten langs diverse demonstraties en inleidingen (tussendoor broodjes):

• Demo Weedingtech met nieuwe toepassing van plantaardig schuim voor de onkruidbestrijding in de teelt van gewassen in plantbedden. Afgelopen twee jaar hebben MTS Lucassen, Weedingtech, Delphy en Hessel Marketing & Communicatie gewerkt aan de toepassing van plantaardig schuim tegen onkruid. In het Innovatieproject van de Raad voor de Boomkwekerij is daarvoor een frontrail met specifieke doppen ontwikkeld.
• Inzet groenbemestermengsels (Hendrik Nagelhoud, DLF).
• Plantversterking in Pioenen (Hans Smeets Delphy).
• De bodem, fundering voor de teelt (Piet van der Haas, Mertens, en Soiltech).
• Inzet compost, voeding voor de bodem (Johan Meersma, Orgapower).
• Bijenvriendelijk ondernemen.
• Organische meststoffen voor een gezonde bodem en gezond gewas (Michel Jongenelen, DCM).

Uitnodiging ontvangen voor deze dag?
Mail dan naar: m.joosten@delphy.nl.

Vragen over deze dag?
Neem dan contact op met Esther Hessel, e.hessel@hesselmarketing.nl of Hans Smeets: h.smeets@delphy.nl


Uw sector investeert in dit project via het Productschap Tuinbouw.