Laden Evenementen

Opening Vertical Farm faciliteiten Delphy Improvement Centre en Wageningen University & Research in combinatie met Vertical Farming Conference

Vertical Farming – ‘Beyond the Hype’

Vertical farming heeft grote mogelijkheden om onderdeel te zijn van het toekomstige mondiale voedselsysteem. De potentiële opbrengsten zijn hoog, de kwaliteit optimaal te sturen en veel hulpbronnen worden duurzamer gebruikt dan meer traditionele vormen van land- en tuinbouw. Bovenal kunnen Vertical Farms overal neergezet worden: over de hele wereld, dicht bij de consument, dus minder foodmiles en minder foodwaste. Er zijn echter nog wel wat uitdagingen voor deze nog jonge vorm van landbouw. Zo is er nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan wat de werkelijke waarde van Vertical Farming in harde cijfers beschrijft. Dit komt mede doordat er nog geen sprake is van standaardisatie: geen twee Vertical Farms zijn hetzelfde. Daardoor is er ook nog veel te optimaliseren.

Delphy Improvement Centre en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw & Bloembollen, beiden gevestigd op het Horti Science Park in Bleiswijk, hebben recent Vertical Farm faciliteiten gebouwd. Hierin worden inmiddels volop onderzoeksprojecten uitgevoerd. Dit gebeurt voor een belangrijk deel in het ‘Fieldlab Vertical Farming’, een project dat mede gefinancierd wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Zuid-Holland.  

Op vrijdag 1 oktober worden de Vertical Farm faciliteiten van Delphy en WUR en officieel geopend. Dit gebeurt in het kader van de ‘Horti Science Park Event Weeks’. In de ochtend vindt aan de Violierenweg in Bleiswijk de openingshandeling plaats. Er wordt stil gestaan bij het belang van Vertical Farming voor de regio en de wereld en de mogelijkheden die de faciliteiten van Delphy en WUR bieden. Ook worden de eerste onderzoeksresultaten gedeeld.

In de middag wordt er aangesloten bij de internationale ‘Vertical Farming Conference’. Tijdens deze conferentie gaan experts in op diverse aspecten van Vertical Farming, onder meer op het gebied van technologie, duurzaamheid en teeltklimaat. Een deel van de sprekers doet dit vanaf locatie Bleiswijk.  

Zowel het ochtend- als het middagprogramma zijn zowel fysiek (uitsluitend voor genodigde die zich kunnen aanmelden) als online te volgen waarbij het aantal fysieke plekken in Bleiswijk erg beperkt is, mede vanwege de vigerende corona maatregelen.

Klik hier voor registratie en deelname aan één of meerdere dagdelen.

Dit kennisevent maakt deel uit van de Horti Science Park Event Weeks welke georganiseerd worden door de Gemeente Lansingerland, Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw en Delphy Improvement Centre.
Alle evenementen worden georganiseerd volgens de op dat moment geldende corona maatregelen en er wordt een geldig coronabewijs gevraagd.
Bij bezoek aan het HSP kunt u te maken krijgen met wegwerkzaamheden. Meer informatie https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2021/06/vooraankondiging-afsluiting-a12-utrecht-richting-den-haag-tussen-knooppunt-oudenrijn-en-nieuwerbrug-vanwege-groot-onderhoud