Laden Evenementen

Dé Nationale Paddenstoelendag 2018

Op 19 april organiseren Delphy, Scelta Mushrooms, Mushroom Valley en LTO Dé Nationale Paddenstoelendag.

Thema’s van Dé Nationale Paddenstoelendag zijn: hoe binden we onze (toekomstige) werknemers voor het vak van de paddenstoelenteelt door nieuwe vormen van opleiding en educatie? Welke mogelijkheden bieden HighTech en ICT voor ons productieproces?

Diverse bedrijven presenteren hun innovaties, zoals verwerkingstechnieken van champost. Wat alle onderwerpen bindt is de gedachte: ‘Hoe kan de BV Nederland blijvend koploper blijven in de paddenstoelenteelt op mondiaal niveau?’. Dit willen realiseren betekent samen kansen oppakken. Dit is het credo van mede-organisator MushroomValley, een platform van samenwerkende bedrijven binnen de paddenstoelensector, dat zich wil richten op opleiding, kennis en promotie.

Een snelle ontwikkeling is alleen mogelijk met sterke teeltbedrijven met kennis van zaken. Deze kennis is tijdens Dé Nationale Paddenstoelendag ruimschoots voorhanden. Aan de orde komen koppelingen van teeltgegevens en productieprestaties en de communicatie met en de opleiding van medewerkers van champignonkwekerijen en toeleverende bedrijven. Telers motiveren we om, al dan niet in de samenwerking met collega’s, toeleveranciers of kennisinstellingen, verder te gaan in kennisontwikkeling en praktische innovatie op hun bedrijf. We bespreken kansen en bieden ruimte voor het presenteren van innovaties binnen de sector.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen, stuur een e-mail naar mushrooms@delphy.nl of kijk op de website van Dé Nationale Paddenstoelendag