Laden Evenementen

EnergiekEvent donderdag 5 april 2018: Remco de Boer geeft zijn visie op de energietransitie in Nederland

Het gonst en bruist van de initiatieven om van het gas af te gaan. Kabinet Rutte III heeft stevige doelen neergezet en wil dat voor de zomer in een Klimaatakkoord laten landen. Torenhoge ambities enerzijds, maar de weerbarstige praktijk anderzijds. Remco de Boer laat zijn licht daarover schijnen en maakt uiteraard een uitstapje naar de glastuinbouw.

 Hij studeerde aan de TU Delft, is onderzoeker en publicist en adviseert, schrijft en spreekt over de energietransitie, onder meer bij BNR Nieuwsradio, energienieuwsdienst Energeia en Studio Energie.

Tijdens het EnergiekEvent praten onderzoekers en ondernemers u bij over de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Dat doen ze middels workshops en bij de projecten in de kassen. Vele aspecten van Het Nieuwe Telen, gewaskwaliteit, energiezuinig belichten, nieuwe energiezuinige kassen, duurzame warmte en CO2 komen aan bod. Voor elk wat wils dus. Kom dus naar het EnergiekEvent 2018 op donderdag 5 april en stel uw eigen programma samen.

Het EnergiekEvent: dé ideale gelegenheid om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Programma EnergiekEvent 2018

Datum donderdag 5 april 2018
Tijd 13:00 t/m 19:30
Locatie Horti Science Parc: Violerenweg 1-3 (Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw – Delphy Improvement Centre), Bleiswijk

Programma
13.00 uur Inloop (bij Delphy Improvement Centre, Violierenweg 3, Bleiswijk)
13.30 uur Toelichting Sjaak van der Tak (LTO Glaskracht Nederland) op de inzet van de glastuinbouw in het Klimaat- en energieakkoord dat het kabinet heeft aangekondigd.
14:15 uur Rondleiding proeven Delphy Improvement Centre
15.00 uur Pauze
15:30 uur Workshops ronde 1
16.15 uur Workshops ronde 2
17.00 uur Rondleiding proeven Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw
18.00 uur Borrel en buffet (bij Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw)
19.30 uur Afsluiting

Kosten
Deelname € 25,00 excl. BTW, bij directe betaling via iDEAL. Ontvangt u liever een factuur, dan zijn de kosten € 32,50 excl. BTW (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot dinsdag 3 april 12.00 uur.

Annuleren
Annuleren kan alleen schriftelijk via sdejong@ltoglaskracht.nl. Bij annulering vóór 3 april 12.00 uur wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Na 3 april 12.00  kunt u niet meer annuleren. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Het EnergiekEvent wordt ieder jaar georganiseerd door Kas als Energiebron, Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw en Delphy Improvement Centre.
Kas als Energiebron is het innovatie- en actieprogramma voor energiebesparing en verduurzaming in de glastuinbouw van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van LNV.