Laden Evenementen

Landelijke Preidag 2017

Demodag voor Preitelend Nederland

Tijdens de Landelijke Preidag op 12 oktober 2017 in Vredepeel kunnen diverse demo’s en proeven bezocht worden. Praktijkonderzoek AGV van Wageningen University & Research locatie Vredepeel, Delphy en het team Vollegrond van ZLTO-LLTB organiseren dit jaar weer de Landelijke Preidag. Diverse thema’s passeren de revue.

De dag start met een officiële opening door LTO gevolgd door een lezing door Pius Floris van Plant Health Cure. Aan de basis van gezonde, weerbare gewassen staat een gezond, rijk bodemleven. Welke handvatten heeft Pius Floris voor de preiteler te bieden?

In het veld worden de bezoekers langs diverse thema’s geleid. Zoals elke editie van de Landelijke Preidag zullen ook deze keer de diverse zaadhuizen met hun toprassen niet ontbreken. Het belang van organische stof voor een optimale preiteelt krijgt nadere toelichting. Daarnaast doet ook de Groene gewasbescherming haar intreden in de preiteelt. Hoe kunnen we een residuvrije prei realiseren bij de oogst? Bij de bemesting gaat het met name om de zoektocht naar efficiëntere meststoffen. Resultaten van 10 jaar onderzoek naar de mogelijkheden van teelt van prei op water is ook één van de thema’s. Precisietechnieken ontbreken evenmin op deze dag. De mogelijkheden van de Verisscan, plaatsspecifiek bemesten en gebruik van gewassensoren worden toegelicht. En verder zal er een rooidemonstratie plaatsvinden en wordt sensortechniek en plaatsspecifiek compost strooien gedemonstreerd.

Op de bedrijvenmarkt kunnen de bezoekers diverse stands bezoeken.

De Landelijke Preidag vindt plaats op 12 oktober 2017 en is open van 12.30 uur tot 19.00 uur. De officiële opening is om 13.00 uur. De geleide rondgang in het veld is van 13.45 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Praktijkonderzoek AGV locatie Vredepeel, Vredeweg 1c, 5816 AJ Vredepeel

Informatie

Jos van Hamont
M 06 53 37 52 57
E j.vanhamont@delphy.nl