Laden Evenementen

Demodag Leve(n)de Bodem

Vrijdag 7 september organiseert Delphy voor de tweede keer op rij een demodag in het kader van Leve(n)de Bodem, bij Boomkwekerij Louis van den Broek in Zundert. Op het bedrijf zijn demo’s aangelegd op gebied van bemesting en plantgatbehandelingen. Tevens zullen een aantal bodemspecialisten een presentatie verzorgen omtrent organische stof en bodemleven. Daarnaast worden een aantal grondbewerkingsmachines gedemonstreerd (o.a eco ploeg en onderwoelers) die een ondernemer zelf kan inpassen binnen zijn bedrijfsvoering om de bodemkwaliteit te verbeteren.

Vanaf 13.15 start het programma waarbij een presentatie wordt verzorgt door bodemspecialist, J. Bracke, bodemkundige dienst België, omtrent organische stof en bodemleven.

De demodag is onderdeel van het driejarige Europees Project Leve(n)de Bodem dat onlangs is gestart. Binnen dit project gaan Vlaamse en Nederlandse boeren en tuinders specifieke bodemprobleem aanpakken door het implementeren van bestaande en nieuwe tools. De focus ligt op de kwaliteit van de organische stof, het verbeteren van de bodemstructuur en voorkomen van verdichting. Delphy begeleidt dit project samen met ZLTO en HAS in de zuidelijke provincies van Nederland.

Locatie
Boomkwekerij Louis van den Broek
Luitertweg 5
4882 TE Klein-Zundert

Aanmelden
Het bezoek aan de demodag is gratis, wel graag vooraf aanmelden via het aanmeldingsformulier onder downloads in verband met de catering.

Het project Leve(n)de bodem is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu. Het project wordt voor 50% gefinancierd door Europa. De overige 50% wordt gefinancierd door de provincie Antwerpen, provincie Limburg, provincie Oost-Vlaanderen, provincie Vlaams-Brabant, provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid. De Nederlandse provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

 

Voor meer informatie over de demodag Leve(n)de Bodem kunt u contact opnemen met Eugène van Abeelen,  +31 (0)6 53 94 60 72 of e.vanabeelen@delphy.nl