Laden Evenementen

Cursus Praktisch toepassen van sensoren in de glastuinbouw

(mede georganiseerd voor oud-deelnemers aan de cursus Het Nieuwe Telen van Kas als Energiebron)

U heeft al sensoren en wilt het gebruik ervan optimaliseren of u wilt sensoren toepassen om het energieverbruik de komende winter te optimaliseren. Dan is deze cursus voor u. Wist u bijvoorbeeld dat sommige sensoren regelmatig geijkt moeten? In deze praktische cursus worden de (mogelijke) sensoren op uw bedrijf besproken en hoe u deze optimaal kan inzetten in combinatie met de klimaatcomputer en watergift. Aan het einde van cursus bent u in staat om uw bestaande sensoren beter in te zetten om uw (teelt) doelen te bereiken.

Datum 21 september of 5 oktober 2022
Tijd 13.00 tot 16.00 uur
Locatie Delphy Improvement Centre, Bleiswijk
Doel cursus Doel van deze bijeenkomst is om u als ondernemer te voorzien van een brede technische basiskennis van sensoren, waardoor u zelf de juiste beslissingen kunt maken aangaande sensoren en hun toepassing.
Inhoud cursus De bijeenkomsten worden geleid door een deskundige op het gebied van sensoren, waarbij Het Nieuwe Telen (HNT) het vertrekpunt is. Inhoud van beide cursusdagen is gelijk, u kunt kiezen welke dag voor u het beste uitkomt. De onderwerpen die onder andere aan de orde komen:
 Overzicht van veel gebruikte en nieuwe sensoren, hun werkingsprincipes en toepassingsgebieden.
 Inzetten van sensoren
 Gebruik van sensoren: plaatsing, positionering, onderhoud en kalibratie.
 Hoe sensoren de productie ten goede komen.
 Techniek, mogelijkheden en valkuilen.
Resultaat De nadruk van de cursus ligt op praktische toepassing, meetnauwkeurigheid, plaats en onderhoud van de sensoren die van belang zijn voor de beheersing van het kasklimaat en sturing van de teelt. Met dit begrip blijkt het in veel gevallen mogelijk om meer te isoleren met energieschermen en is minder warmte nodig voor de teelt. Uitgangspunt is de kosten verlagen met de zelfde kwaliteit en productie.