Laden Evenementen

Velddemonstratie ‘Relatie tussen zaaitechniek en mechanische onkruidbestrijding’

LET OP! De velddemonstratie is van 17 april verplaatst naar 30 april!

Velddemonstraties

SPNA en Delphy organiseren in opdracht van de provincie Groningen een viertal regionale velddemonstraties in Noord-Nederland. Doel van de demo’s is om ondernemers in hun eigen regio kennis te laten maken met de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding, innovaties op dit gebied te laten zien en discussie in het veld te hebben over diverse aandachtspunten op het gebied van de mogelijkheden met de inzet van deze machines.

Demo bij gebroeders Prins te Zuidbroek

Bij mechanische onkruidbestrijding zijn veel factoren van invloed op het uiteindelijke succes. Zaaibed bereiding en zaaitechniek dragen voor een groot deel bij aan de mogelijkheden en het succes van mechanische onkruidbestrijding. Deze technieken zullen dan ook deze middag in het veld getoond en besproken worden. Dit voorjaar is met 5 verschillende zaaimachines zomergerst gezaaid waarop we deze middag een velddemonstratie willen tonen van eggen en schoffelen. Als zaaitechnieken zijn er de volgende zaaimachines gebruikt en nu nog in actie te zien:

• Preciesiezaai met Agricola i.c.m. met van Houcke schoffel op GPS en Treffler wiedeg
• Dubbel schijfzaaisysteem van Lemken i.c.m. Treffler wiedeg
• Schijfzaaisysteem Väderstad i.c.m. Treffler wiedeg
• Enkel schijfzaaisysteem van Amazone i.c.m. Treffler wiedeg
• Traditionele kouterzaai met nokkenrad i.c.m. Treffler wiedeg
• Vergelijking tussen Treffler en APV wiedeg (primeur!) op praktijkperceel.

Daarnaast tonen we nog machines rondom zaaibedbereiding en thermisch onkruid verwijderen.

Demolocaties

De demo’s zullen plaatsvinden op bij gebroeders Prins in Zuidbroek, SPNA Ebelsheerd (Nieuw Beerta), SPNA Kollummerwaard (Munnekezijl) waarbij elke locatie een eigen machineprogramma en invalshoek heeft om zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteiten per grondsoort en bouwplan. Overige data worden nog gecommuniceerd!
In de demo’s tonen we kansen voor mechanische onkruidbestrijding in de biologische en gangbare landbouw in Groningen en de Veenkoloniën.

Delphy begeleidt deze demonstraties en werken in dit project samen met SPNA en de Provincie Groningen. Zij heten u van harte welkom op één van deze middagen!

Hartelijk welkom! namens

Christoffel den Herder, gebroeders Prins, Michiel Bus en Provincie Groningen