Beregeningssignaal

Bespaar water en geld met handig online programma!

Beregeningssignaal is een slim online programma dat per perceel voor u berekent wanneer u het beste kunt beregenen en hoeveel. Een handig hulpmiddel dus, voor de beste beregeningsstrategie. Resultaat: optimale inzet van water, brandstof én arbeid!

Wat levert het op?

Beregeningssignaal voorkomt dat u onnodig kosten maakt. Te vroeg beregenen kost immers geld (brandstof, arbeid, water), te laat of te veel ook, door het risico van verdroging en dus opbrengstverlies. Met Beregeningssignaal beregent u alleen waar en wanneer dat nodig is voor een optimale opbrengst: de juiste hoeveelheid water op de juiste plek op het juiste moment. Zo neemt u elke dag de meest voordelige beslissing.

Hoe werkt Beregeningssignaal?

U vult eenmalig online uw bedrijfsgegevens in (aantal percelen, perceelomvang, gewas). Beregeningssignaal houdt vervolgens per perceel de vochtbalans in de gaten, onder andere met behulp van buienradar, en waarschuwt u via e-mail als beregening wenselijk is. Online kunt u zelf het advies per perceel op elk gewenst moment nader bekijken. Naast de aanbevolen watergift berekent het programma voor melkveehouders
ook het rendement van de beregeningsgift, in verhouding tot eventuele aankoop van ruwvoer (rekening houdend met uw actuele voorraad). Om Beregeningssignaal up-to-date te houden, hoeft u alleen gegevens in te voeren over beregeningsgiften en grondwaterstanden.

Uw voordeel!

  • Waarschuwing via e-mail als beregenen wenselijk is.
  • Advies benodigde waterhoeveelheid per perceel, afgestemd op gewas en mate van neerslag.
  • U beregent alléén wanneer dat nodig is, dus voorkomt onnodige inzet van brandstof en arbeid.
  • Berekening rendement beregeningsgift in verhouding tot aankoop ruwvoer.

Kosten abonnement

Akkerbouwers: aardappelen, suikerbieten, grasland, maïs, industriegroenten (i.o.)

€ 249,– (voor max. 10 ha) korting: € 50,– voor ZLTO-leden

Plus:
€ 5,50 / ha (10 – 50 ha)
€ 4,50 / ha (50 – 100 ha)
€ 3,50 / ha (100 – 250 ha)
€ 3,00 / ha (> 250 ha)
(Genoemde tarieven zijn excl. BTW)

Uitgebreid getest

Beregeningssignaal is door ZLTO ontwikkeld in samenwerking met Delphy, Royal HaskoningDHV, Livestock Research Wageningen UR, Prezent Internet en Suikerunie. Het is de afgelopen jaren al door meer dan 400 ondernemers gebruikt en heeft zich bewezen als praktisch hulpmiddel in de bedrijfsvoering.

Meld u nú aan!

Delphy
T 077 398 75 00
E info@delphy.nl